ODONTOPEDIATRIA

L' EFECTE DALIA

Zona Clients

Ortodòncia

La tecnologia més avançada
en equipaments i un rigorós
sistema d'esterilització.

L’ortodòncia és l’arma bàsica per reduir els problemes de col·locació de les dents.

Avui dia, l’aplicació d’aparells correctors és cada cop menys dolorosa i molesta per al pacient.

 

Abans existia la convenció social que aquest tipus de tractaments estaven destinats exclusivament als nens però, afortunadament, cada cop més persones de totes les edats reben tractament d’ortodòncia per solucionar els seus problemes de salut i estètics, millorant considerablement la seva qualitat de vida.

 

La majoria de tractaments d’aquest tipus es duen a terme a través del sistema de bràquets, el nom que reben les subjeccions que es col·loquen damunt de cada dent, per tal d’alinear-la correctament.

 

 

Segons el material del qual estan formats, els bràquets poden ser metàl·lics o estètics:

 

Els bràquets metàl·lics són els més comuns en la majoria de tractaments. Són fiables i resistents i faciliten la ràpida col·locació de les peces dentals.

 

Els bràquets estètics són aquells que estan formats amb materials diversos, com són el plàstic, la ceràmica, el safir o el policarbonat, entre altres.

 

Els bràquets estètics proporcionen el mateix resultat que els bràquets metàl·lics però están formats per materials que permeten que els aparells es vegin menys i, per tant, aporten un plus d’estètica per als pacients més exigents.

 

 

Tot i que tots els aparells correctors funcionen amb la mateixa eficacia i és l’especialista qui ha de determinar quin procediment és el que es fa servir en cada cas concret.

Aparells funcionals
removibles Ortodòncia vestibular Ortodòncia lingual Alineadors estètics

Funcionals

Són aparells pensats per tractar els ossos maxil·lars i permetre el desenvolupament correcte del crani facial. Aquest tipus d’aparells s’usen per promoure la correcta col·locació del maxil·lar superior i l’encaix amb la mandíbula inferior, i també per relacionar i estimular el creixement estable dels dos maxil·lars.

 

Aquests aparells es recomanen especialment en èpoques de creixement, en infants d’entre 7 i 11 anys. Són aparells removibles que es posen i treuen i, habitualment, es duen col·locats una mitjana de 12 hores diàries.

Removibles tipus plaques

Aquest tipus d’aparells d’ortodòncia, habitualment anomenats "plaques", estan indicats en casos que requereixin l’expansió dels maxil·lars, especialment en la part inferior de la boca, per corregir tots aquells problemes que requereixin eixamplar el paladar i solucionar problemes de maloclusió, encaix i paladars estrets.

 

En aquest cas, es recomana dur els aparells posats durant les 24 hores del dia, excepte en les menjades, donat que també són aparells de posar i treure.

Bràquet metàl·lic convencional

Aquest tipus d’aparells són bràquets que es mantenen subjectes gràcies a una lligadura mecànica o elastomèrica que es col·loca directament sobre la cara exterior de les peces dentals.

 

Aquest sistema és un dels més habituals a l’hora de permetre el moviment de les dents i solucionar problemes associats a la mala col·locació de la dentadura, sense grans molèsties per al pacient.

 

 

Bràquet metàl·lic autolligat

Bràquet estètic

Lingual

Per aquelles persones que, pel motiu que sigui, necessitin un plus d’estètica durant el tractament, el sistema de bràquets linguals permet col·locar els aparells a la cara interior de les peces dentalsuna opció que permet mantenir l’ortodòncia de manera invisible a primer cop d’ull, garantint la màxima protecció davant dels cops en aquesta zona.

 

Aquesta opció permet assolir els mateixos objectius que es persegueixen amb altres sistemes d’ortodòncia i és cada cop un sistema escollit per més pacients, ja que les molèsties de parla i de contacte amb la llengua es resolen ràpidament en les primeres setmanes.

 

A més a més, la col·locació interior dels aparells permet que la higiene en aquesta zona sigui molt acurada, ja que redueix  l’acumulació de restes de menjar.

Invisalign

Els alineadors transparents que proposa el sistema Invisalign permeten que els pacients puguin gaudir de tots els avantatges d’un sistema d’ortodòncia totalment eficaç i allunyat del sistema fix de subjecció que ofereixen els tradicionals bràquets.

 

Aquest mètode es basa en l’aplicació d’alineadors transparents removibles que es col·loquen directament damunt de les peces dentals i que cada poc temps es canvien, per tal de garantir el correcte alineament de les peces dentals. Els alineadors són transparents, estan elaborats d’un material termoplàstic d’alta resistència, es fabriquen a mida de cada pacient i són removibles, ja que es poden treure per menjar, beure i durant la higiene dental.

Opcions al seu abast

Deixeu-vos aconsellar pel nostre equip d’odontòlegs, que determinaran quin és el tractament que millor s’ajusta a les vostres necessitats.

Ortodòncia vestibular

Ortodòncia vestibular

Ortodòncia vestibular

Ortodòncia

Alineadors estètics

El bràquet autolligat, que arriba al mercat a través de marques comercials com Damon(R) o In-Ovation(R), és una variant del bràquet convencional que, igualment, es col·loca en les peces dentals.

 

Aquest tipus d’aparells es troben subjectes a les peces dentals a través d’un tancament especial, un filferro que, en lloc d’unir-se amb una lligadura metàl·lica, es manté subjecte amb un tancament específic que té certa capacitat de moviment.

 

 

No hi ha evidències científiques que defensin que el bràquet autolligat sigui més efectiu que altres tipus de bràquets, ni que aquest sistema permeti evitar l’extracció de peces.

 

 

 

En tots els casos, serà l’especialista qui decideixi quin és el tipus d’aparell més encertat per a cada cas i qui decidirà el tractament a seguir, segons els avantatges i inconvenients de cada sistema.

Ja siguin vestibulars o autolligats, actualment els clients també tenen la possibilitat d’optar per sistemes d’ortodònica estètica, és a dir, bràquets que són gairebé invisibles a simple vista, però que funcionen de la mateixa manera que els aparells d’ortdòncia vestibulars i autolligats.

 

Aquest tipus de bràquets poden ser de ceràmica o porcellana. En aquest cas, tant les peces del bràquet com el sistema de subjecció són de color blanc, o de safir, un tipus d’aparells que es mesclen amb el color natural de l’esmalt de les dents i crea un efecte òptic gairebé invisible.

 

 

 

A Dalia, els nostres experts seran qui us aconsellaran de quin és el procediment més encertat segons el vostre cas. Deixeu-vos aconsellar pels especialistes.

 Aparells

 Aparells

Avda. Marqués de Montoliu 2, 1a planta. TARRAGONA  |  Tel. 977 22 69 16  |  info@ortodoncia-dalia.com